Museum Buren & Oranje - Oude Raadhuis - Markt 1 - 4116 BE Buren - 0344-571922 of 571255

 logo Oranje Museum.jpg

 

i info@museumburenenoranje.nl 

       Culturele ANBI status        Cavalcade Museum Buren en Oranje 

Cavalcade c.JPG

 

We willen dit ruiterschilderij graag kopen, maar hebben het geld niet. Waarom willen wij dit graag kopen? Op dit schilderij is ondermeer Philips Willem te zien, geboren in Buren. Hij is de oudste zoon van Willem van Oranje en Anna van Buren. Op 11 jarige leeftijd werd hij ontvoerd en verbleef 31 jaar in Spanje. Zijn halfbroer prins Maurits vertrouwde hem niet, toen hij vrijgelaten was. Bijna tien jaar later vond de verzoening plaats op het kasteel van Buren. Ter herinnering daaraan is dit schilderij gemaakt. Op het kasteel van Buren heeft een dergelijk schilderij gehangen. Hoogst waarschijnlijk is dat het bovenafgebeelde schilderij. 

*.Het museum heeft de Culturele ANBI status, dus Uw gift is voor 125% aftrekbaar van de belasting 

*.Het schilderij geeft de verzoening tussen de familie van Oranje Nassau weer, dus hoort het 

helemaal thuis in Museum Buren en Oranje 

*.Het museum is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, nr. 41 05 97 35 

*.Het museum is onderdeel van de stichting Oud Buren

 

*.Bankrekening NL70RABO 03 13 11 00 42 ten name van St. Oud Buren 

*

 

*.Voor de aankoop van dit schilderij hebben wij dus uw hulp hard nodig. Steun ons ALSTUBLIEFT 

*. Elk bedrag is welkom. 

Heel veel dank voor Uw steun


Link voor filmpje


Link https://www.youtube.com/watch?v=4aosqFfPLDw&feature=em-share_video_usereu 

 

Welkom op de website van het Museum Buren & Oranje

Museum Buren & Oranje bestaat sinds 1988. Het is gevestigd in het eeuwenoude en monumentale raadhuis aan de Markt te Buren. Waarom dit museum ? Hoewel je in Buren een Koninklijk Weeshuis, een korenmolen ´De Prins van Oranje´ en hotel/restaurant ´De Prins´ aantreft, was in het Oranjestadje nauwelijks iets van zijn rijke geschiedenis te achterhalen. Het Oranjemuseum voorziet in deze behoefte, want Buren heeft ‘oude papieren’ met ons vorstenhuis. In het Betuwse vestingstadje trouwde in 1551 prins Willem van Oranje met zijn eerste bruid, de rijke Anna van Buren-Egmond. Beiden waren pas achttien jaar. Dit eerste in Nederland gesloten Oranjehuwelijk, maakte gravin Anna een prinses en de prins werd de rijkste edelman van onze Lage Landen. Anna van Buren is niet alleen de eerste, maar ook de enige Nederlandse bruid van ons regerende Oranjehuis.

BUREN en DILLENBURG De ‘Burense papieren’ blijken nog ouder te zijn. De eerste echtgenote van Willem van Oranjes vader, graaf Willem van Nassau-Dillenburg, was Walburgis van Egmond, een volle nicht van Anna van Burens grootvader. Deze grootvader heette Floris van Egmond 2e graaf van Buren. Na het overlijden van Walburgis trouwde graaf Willem van Nassau-Dillenburg met gravin Juliana van Stolberg. Hun oudste zoon is Willem van Nassau, die op 11-jarige leeftijd Prins van Oranje werd door de erfenis van zijn neef Rene van Chalon-Orange.

 

zmde_koning_en_hm_de_koningin.jpg

familiejvdm.jpg

groep_1_.jpg

zmde_koning.jpg

 

Beatrix 1

koningin+ kleinkinderen.jpg